Кошик
648 відгуків
УкраїнаЗапорізька областьМелітопольул. А. Невского, 17А
+380987356387
+380663955529
«Земледелец» — интернет-магазин семян и товаров для фермера, садовода и огородника
Кошик
Наявність документів
Знак Наявність документів означає, що компанія завантажила свідоцтво про державну реєстрацію для підтвердження свого юридичного статусу компанії або фізичної особи-підприємця.
Червоний рубін базилік 0,3 гр. Леда Агро

Червоний рубін базилік 0,3 гр. Леда Агро

  • В наявності
  • Код: 17986

13 грн.

Мінімальна сума замовлення на сайті — 100 грн.

Червоний рубін базилік 0,3 гр. Леда Агро
Червоний рубін базилік 0,3 гр. Леда АгроВ наявності
13 грн.
Купити
+380987356387
  • +380663955529
Купити
+380987356387
  • +380663955529
  • Графік роботи
  • Адреса та контакти
повернення товару протягом 14 днів за домовленістю
Описание товара
Базилік червоний – однорічна пряно-ароматична рослина, представник сімейства Ясноткових. Родове назва цієї рослини походить від грецького слова osme, яке перекладається як «запах».
Червоний базилік (він же фіолетовий) – одна з найпопулярніших ароматичних трав, яка особливо часто використовується в азіатській і кавказької кухні.
квітучий червоний базиликБазилик представляє собою гіллястий стебло заввишки близько 20 см і листям фіолетового відтінку (див. фото). Належить до сімейства м'ятних трав. Листя базиліка залежно від сорту можуть мати зеленуватий або червонуватий тон. Відрізняються сорти також і квітами: вони можуть бути різних відтінків і розмірів.
Базилік здавна приваблював людину, йому присвячували легенди і навіть схилялися перед ним. Так, в Індії це рослина досі вважається священним. Індуси навіть клянуться перед ним, перш ніж дати свідчення в суді. В Італії базилік вважали символом любові: якщо дівчина ставила вазон з цією рослиною на вікно, це означало, що вона чекає свого коханого. В Румунії, вважають, що юнак, який отримав від дівчини гілочку цього запашного рослини, стає її нареченим.
Вирощування: посадка і догляд
пророщування базиліка в домашніх условияхВырастить базилік червоний можна на дачній ділянці або в умовах квартири в горщиках. Рослина віддає перевагу сонячним місцям і легкий грунт. Так, ця зелень добре буде рости на відновлених, удобрених грунтах. Базилік розмножується насінням. Насіння висівають відразу в грунт або ж для початку готують розсаду. Теплолюбний базилік погано переносить низькі температури і вітер, тому його краще висаджувати після весняних заморозків. Перші сходи з'являються через 10-14 днів, якщо рослини висаджено занадто густо, міжряддя слід прорідити. Дуже важливо боротися на ділянці з бур'янами, які можуть заглушити зелень. Базилік добре росте після овочевих культур, під які вносили органічні добрива. При посадці в такому місці пряна рослина вимагає мінімального догляду.
При вирощуванні базиліка червоного розсадою насіння необхідно висіяти шухлядки на початку квітня. Ящики з насінням поміщають у теплу кімнату або теплицю. Після появи сходів зелень проріджують, або пікірують. Базилік червоний можна буде висаджувати через 50-60 днів, коли у нього буде сформовано 5-6 листків. Як правило, рослина швидко вкорінюється.
Відомим сортом базиліка є сорт Червоний рубін. Він відноситься до середньостиглих сортів, підходить для вирощування у відкритому грунті. Найчастіше його можна зустріти на підвіконні в якості домашнього рослини. Червоний рубін формує соковиті пагони фіолетового кольору, а також темно-фіолетові листя, які володіють вираженим запахом базиліку. Цей сорт багатий ефірною олією, він має сечогінні та дезинфікуючі властивості. Цю рослину вживають в свіжому вигляді, а також використовують при консервації овочів.
Збір і зберігання
червоний базилік в сушеному видеСобирают червоний базилік в період цвітіння, коли листя особливо багато. Також саме в період цвітіння базилік накопичує максимум ефірного масла. Щоб рослина зберегло всі корисні речовини, збирають його в суху погоду, зрізуючи на рівні облиственіння. Траву необхідно переробити в найкоротші терміни. Її або відправляють на сушку, або використовують для консервування.
Сушать рослина в кімнаті, воно повинно бути розстелено тонким шаром на тканині або папері. Під час сушіння не можна допускати «запарювання», інакше сировину буде зіпсовано. Правильно висушена зелень повинна володіти приємним ароматом і зберегти свій природний колір. В сушарці базилік сушать при температурі 35 градусів, щоб максимально зберегти ефірні масла. Після просушування листя і квіти повинні легко розсипатися порошок.
Щоб червоний базилік довше зберіг свою свіжість, а разом з нею і корисні властивості, його можна помістити в ємність з водою, прибрати в холодильник або навіть заморозити.
Якщо базилік використовується на кухні для приготування їжі щодня, його можна просто помістити в ємність з прохолодною водою і поставити на стіл, тільки подалі від прямих сонячних променів. У цьому випадку термін зберігання складе не більше двох тижнів. А якщо ємність накрити тканиною або кульком, зав'язавши добре навколо тари, термін придатності продукту збільшиться до трьох тижнів.
Також можна скласти листя базиліка на вологу тканину і прибрати в холодильник. Протягом чотирьох днів його можна використовувати. Крім того, існує й інший спосіб зберігання продукту в холодильнику. Для цього необхідно дрібно нарізати листочки базиліка, скласти їх в скляну тару і залити оливковою олією. Ємність поставити в холодильник і протягом трьох місяців базилік буде придатний для приготування їжі.
Якщо у вас дуже багато базиліка, його можна заморозити. Кулінари пропонують такі способи заморожування:
У спеціальну ємність для приготування кубиків льоду потрібно скласти подрібнене листя базиліка, а після залити їх водою і прибрати в морозилку. Заморожені кубики з базиліком скласти в пакет з щільною застібкою і знову прибрати в морозильну камеру.
Листя базиліка відокремити від гілочок, добре помити і викласти на бавовняну рушник для видалення зайвої вологи. Потім сухе листя викласти на плоский лист на відстані одного сантиметра один від одного і прибрати в морозильну камеру приблизно на одну годину. По закінченні часу листочки подмерзнут і їх можна буде скласти в пакет з герметичною застібкою. Термін придатності становить рівно дванадцять місяців.
Листя базиліка перемолоти в блендері, а потім додати подрібнені листочки в скляну ємність і повністю залити оливковою олією, добре перешкодити. Тару поставити в морозильну камеру. Термін придатності становить близько одного року.
Червоний базилік можна і засолити. Для цього потрібно в скляну ємність всипати кухонну сіль (шаром в один сантиметр), потім скласти туди зелень, потім знову всипати трохи солі, а зверху покласти листя базиліка і так до кінця, поки тара не буде повністю наповнена. Ємність з базиліком необхідно прибрати в темне прохолодне місце.
Нижче додається відео про те, як виростити базилік в домашніх умовах.
Корисні властивості
Корисні властивості базиліка червоного обумовлені його цінним хімічним складом. Рослина містить ефірні олії, дубильні речовини, глікозиди, флавоноїди, вітаміни А, В, З, Р, До, фітонциди, рутин, каротин, жирні олії, мідь, марганець. Багатий склад базиліка робить його не тільки смачною зеленню, але і надзвичайно корисною.
Базилік допомагає швидко відновитися після важких хвороб і підвищити імунітет.
Ефірне масло базиліка являє собою текучу прозору рідину з вираженим ароматом. Запах цієї рослини підвищує артеріальний тиск, покращує кровообіг, знімає головний біль. Це масло вважається найбільш ефективним при переїданні, його можна застосовувати при метеоризмі, нудоті, спазмах. Для внутрішнього прийому підходить тільки високоякісне дороге масло. Базилік червоний допомагає впоратися з застудою, підвищує імунітет. Також він ефективний при бронхіті, астмі, захворюваннях, що супроводжуються підвищеною температурою. Ефірне масло буде корисно жінкам, які мають проблеми з менструальним циклом, лактацією.
червоний базилік великим планомВ косметології базилік червоний застосовують для догляду за шкірою обличчя. Ця рослина вважається ефективним омолоджуючу та загальнозміцнюючу компонентом, який можна додавати в домашні маски. Базилік можна заварювати окропом, отримуючи лікувальний відвар, або ж додавати сік свіжої рослини. Ефірна олія чудово підходить для зміцнення і поліпшення стану волосся. Базилік робить волосся блискучими і здоровими, стимулює їх зростання, усуває лупу.
Низька калорійність продукту дозволяє включати цю зелень в раціон людей, страждаючих ожирінням і зайвою вагою. Вітаміни і мікроелементи, які містить рослина, допоможуть організму легше перенести дієту. До того ж базилік прискорює обмін речовин і сприяє жіросжіганію. Лікарі рекомендують вживати якомога менше солі, особливо людям, які сидять на дієті, з-за чого більшість дієтичних страв стають прісними. Несмачна їжа не викликає апетиту, що позначається на її перетравленні. Для того, щоб зробити страву більш апетитним і корисним, лікарі радять використовувати пряні трави, в тому числі і базилік. Він допомагає налагодити травлення, дезінфікує ШЛУНКОВО-кишкового тракту, виводить шлаки і токсини. Високі смакові якості базиліка червоного допомагають зробити страву смачною, завдяки чому у тих, хто худне людини не виникає бажання з'їсти заборонений продукт. Базилік сприяє активізації роботи кишечнику, за рахунок клітковини відбувається поліпшення перистальтики, а також підвищується засвоюваність корисних речовин. Він володіє антимікробною дією, відновлює нормальний баланс мікрофлори кишечнику, є цінним джерелом каротину. Базилік червоний руйнує вільні радикали, які є причиною передчасного старіння.
Використання в кулінарії
легкий салат з помідорів і листя червоного базиликаВ кулінарії базилік червоний використовують для приготування багатьох страв. Без цієї спеції неможливо собі уявити кавказьку та італійську кухню. Базилік червоний додають у свіжому вигляді, сушеному. Його можна класти на блюдо цілої гілочкою. Базилік підкреслює смак страви, робить його більш пікантним. Свіже листя додають у салати, бутерброди з м'ясом і рибою. Рослина чудово підходить для приготування підлив і соусів. Смакові якості базиліка червоного дозволяють додавати його в національні страви.
Смак базиліка має деякі відмінності в залежності від його сорту. Так, його смак буває лакрично-гвоздиковим, перцевим, лимонним.
Базилік червоний просто створений для страв з баранини, свинини, яловичини, дичини.
Жирне м'ясо вийде не тільки смачніше з базиліком, але і буде легше засвоюватися травною системою. Також він чудово поєднується з овочами, випічкою, яйцями, сиром. Страви з бобових продуктів, томатів, шпинату стануть ще смачніше, якщо додати до них трохи базиліка. Салат з томатів і базиліка, заправлений оливковою олією, буде не тільки смачним, але і дієтичним блюдом. Базилік червоний входить в рецепти національних перших і других страв.
Користь базиліка червоного і лікування
подрібнені руками листя червоного базиликаПольза цієї рослини здавна відома народній медицині в лікуванні різноманітних захворювань. Високо цінуються його дезінфікуючі і противолихорадочные властивості. Навіть аромат базиліка, вирощеного в горщику в домашніх умовах, допоможе захистити людину від простудних захворювань, очистить повітря. Також базилік є відмінним сечогінним засобом. Тому базилік червоний рекомендують вживати людям, що страждають від сечокам'яної хвороби. Рослина сприяє виведенню сечової кислоти, розм'якшує камені, зменшує больові відчуття. Також воно діє як спазмолітик, усуває скорочення мускулатури внутрішніх органів.
У багатьох країнах базилік вважають потужним афродизіаком, він підсилює сексуальне бажання, допомагає партнерам розслабитися. Також ця рослина прекрасно справляється зі стресом. Вітамін С, який входить до складу базиліка червоного, згладжує наслідки стресового стану.
Шкода базиліка червоного і протипоказання
Шкоди організму рослина може завдати при індивідуальній непереносимості. Базилік є безпечним нетоксичним рослиною і, як правило, не приносить шкоди при помірному вживанні. Ефірне масло базиліка не рекомендується застосовувати під час вагітності. З обережністю слід використовувати при тромбозах, підвищеної згортання крові, епілепсії, гіпертонії. Ось, мабуть, і всі протипоказання.
Інформація для замовлення
  • Ціна: 13 грн.